Архив на записите - Новини от Алваново и региона
А Новини - Алваново
Главна | Регистрация | Вход
 
Вторник, 27.09.2016, 11:40
Добре дошли Гост | RSS
Сайт меню
Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Главна » Архив на записите

Днес в пенсионерския клуб на селото се проведе среща с представители от Коалиция за България с населението на селото . Алвановци попитаха къде отидоха парите от продажбата на местното училище , тъй като никакви средства не са останали в селото . Зададоха се и още въпроси от местен характер . В петък от 18,30 часа предстои среща с кандидатите за народни представители от ГЕРБ отново в пенсионреския клуб на селото .

Преглеждания: 117 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 22.04.2013

По - повод "Деня на Земята " , алвановци почистваха   градинките в центъра на селото . В акцията се включиха и представители на кметското наместничество , интернет читалището , пенсионерския клуб , пощенския клон и местното читалище . В някои места се засадиха и нови цветя . Международен ден на Земята  е нерелигиозен празник в света отбелязван от над половин милиард души.
Преглеждания: 123 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 22.04.2013

Пенсионери от близкото село Иваново ще посетят Алваново следващата седмица . Сбирката е в местния пенсионерски клуб . Преди месеци , алвановци  гостуваха на тамошните пенсионери . Ще се посети Метоха и ремонтираната църква в селото .Очаква се на събирането да има много хора , танци и разкази на пенсионери от двете села .

Преглеждания: 130 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 21.04.2013

Учениците от Основно училище "Кирил и Методий " в село Буйново почистиха двора и района на училището в кампанията на БТВ - "Да изчистим България за един ден " . Включиха се ученици от всички класове на учебното заведение  . Интересното бе , че в сравнение с миналата година , района е бил по- чист . Това показват и събраните отпадъци в чувалите . Явно децата вече са разбрали , че да живееш и учиш в чиста околна среда е нещо много приятно и красиво.
Преглеждания: 123 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 21.04.2013

Тази година в Алваново чистенето на 20 април , ще бъде в района на гробищният парк и пътя към него . Алвановци се включват за втори път в тази инициатива . Почистването на селото започна с близо седмица по- рано , като се премахнаха треви и боклуци около центъра , а после се боядисаха и бордюрите . Днес ще се почиства и църковния двор , а утре друга група с техника ще е на нерегламентираното сметище под моста - посока водното и преди гробищният парк .  

Преглеждания: 130 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 19.04.2013

В село Буховци също са готови с плана за почистване на 20 април 2013 година . От 9 часа сутринта , ще се почиства нерегламентираното сметище посока язовир " Фисека " , а също така и района на бившето сметище до бряста . За старите хора и по- малките районите за почистване са около контейнерите и улици в селото . Кмета на селото Здравка Бонева призовава населението за повече отговорност в работата , за да можем да посрещнем на чисто светлите празници .
Преглеждания: 134 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 19.04.2013

Няколко лъча ще тръгнат в Баячево за деня на голямото почистване - 20 април . Така ще може да се обхване по- голямата част от населеното място , сподели за нас скретаря на местното читалище Албена Недева . А тези деца , които се представят най- добре , ще посетят изложба в търговищко читалище и получат книги  за добрата си работа .Тази година повече внимание се обръща на горските площи , а такива извън селото имат нужда от почистване  .
Преглеждания: 109 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 18.04.2013

Сниманите преди дни кадри за църквата в Алваново , днес бяха излъчени по националната телевизия "БТВ" Това е  четвъртият репортаж за  Алваново от началото на 2013 година . След "Ивановден" , "Интернет музея" , "За старата чешма " , последва и този за дарение и недостигащи 1000 лева за изплащане на ремонта към търговищка фирма . Обадиха се вече хора да помогнат с малки суми , което е добро начало . Да се надяваме до Великден да успеем да съберем част от тази  пари . Ако желаете да помогнете макар и с малко , то пишете на alvanovo1@dir.bg за да дадем сметката или съобщим начина по който да дадете сумата .
Преглеждания: 129 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 18.04.2013

От  управление "Пожарна безопасност и защита на населението” - Търговище информират, че в периода от 15 април до 23 май ще се извърши годишната техническа проверка на сиренно-оповестителната система в област Търговище.В Алваново има една сирена , разположена на административната сграда в центъра . От управлението уведомяват  жителите на областта, за да не превърне задействането на сирените в повод за излишни притеснения и безпокойство.Тестовия период на сирените ще бъде в работно време през деня .
Преглеждания: 117 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 16.04.2013

Националната телевизия "БТВ" и търговищката телевизия "NRJ" правиха репортажи за привършилия ремонт на алвановската църква . В интервюто по двете телевизии се разказа за състоянието преди и след направения ремонт . За необходимостта от все още несъбраната сума от 1000 лева за изплащане на направеното . Репортажа по  " БТВ " се  очаква в четвъртък или петък .
Преглеждания: 117 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 16.04.2013

Обещаната кафе машина преди време , днес получиха пенсионерите от клуба в Алваново . На срещата с Алваново преди месеци ,  пенсионер от селото припомни  че е била обещана при среща в местния пенсионерски клуб . Днес машината бе дарена от Областният координатор на младежката организация на ГЕРБ-Търговище Константин Манев . До края на месеца отново се очаква среща с населението на селото с издигнатите за народни представители членове от Търговище .  

Преглеждания: 111 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 13.04.2013

Днес в предиобедните часове група от двадесет човека работиха по почистване и освежаване на бордюрите  в центъра на Алваново . Причината е откриване на ремонтирания храм "Света Троица"  и празничната Великденска литургия на 5 май 2013 година .Материалите бяха дарени от младежката организация на ГЕРБ в Търговище , които заедно с няколко жители на село Алваново , допринесоха за осъществяване на планираните дейности . Последно бордюрите са били опреснявани пред дванадесет години , спомнят си алвановци . Всички останаха доволни от свършената работа , като си направиха и обща снимка на фона на църквата в селото .Благодарим много за това ! 

Преглеждания: 155 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 13.04.2013

Храм "Света Троица " в Алваново е почти ремонтиран и възстановен , но е необходима още малка сума от 1000 лева , за доизплащане на ремонта .  Дори всеки един дарен лев от вас са помощ .С тази молба инициативния комитет за възстановяване и ремонт на храма се обърна към хора и фирми за събиране на тази малка сума . Направихме много , а сега не можем да отворим вратите .Надяваме се  с общи усилия да успеем да  съберем и преведем сумата на фирмата . В сайта на селото http://alvanovo.ovo.bg/   има обявена банкова сметка за превод на суми за църквата .
Преглеждания: 146 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 11.04.2013

Отрицателни бяха температурите в района на Алваново в сряда сутринта . Измерените стойности бяха от -0 до -1,5 градуса в по- ниските части на селото . През деня достигнаха до + 17 градуса . Въпреки масовото цъфтене на плодните дървета , то този мраз едва ли ще нанесе поражения , поради краткото време на спадане на температурата под нулата . Преди дни при цъфтеж на кайсиите температурата спадна до - 6 градуса , но пораженията са малки .Опасност за бъдещи отрицателни стойности вече не съществува през този месец .
Преглеждания: 123 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 11.04.2013

И днес зимата се завърна по- високите места на общината и областта . Снегът натрупа до 5 - 10 сантиметра в районите над 500 - 600 метра надморска височина . Малко по- ниско до около 300 метра преваля и мокър сняг . Падналите валежи на места достигнаха средната месечна норма . В Търговище паднаха около 39 литра валеж на квадратен метър в центъра на града , при средна норма от 47 литра . В Алваново  сутринта са измерени 24 литра , като тези данни не са окончателни .
Преглеждания: 123 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 08.04.2013

Както миналата година , така и тази с наближаването на Великден , все повече хора поглеждат към селата за снабдяването с яйца за боядисване  . В момента цената на яйце в Алваново върви около 20 стотинки , като тази цена едва ли ще се промени в дните до празника . В Търговище яйцата вървят в магазините около 28 - 37 стотинки .  Цените на яйцата в България са по –ниски от средните цени в Европа , а ако няма спекула по веригата , нормалната цена за бройка яйце е между 30-35 стотинки - коментират производители в бранша .
Преглеждания: 119 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 08.04.2013

Малко е валяло през месец март в Алваново . Това сочат данните на автоматичната метео станция в центъра на Алваново . Падналите валежи са 16,6 литра на квадратен метър . Средномесечната норма за селото през март е около 30 литра .Валежите бяха от дъжд и сняг , като в два от дните имаше снежна покривка на петна и един с 3 сантиметра . Най- ниската минимална температура бе -5,3 градуса , измерена на 1 март 2013 година . Най- високата достигна + 20,6 на 19 март 2013 . Имаше и силен до бурен вятър , с пулсации над 80 км/ч на 15 март , когато на  места имаше паднали керемиди , ламарини и дървета . Имаше и материални щети в югоизточната половина от селото .

Преглеждания: 131 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 07.04.2013

С документи от архива на Регионалния музей се запознаха малките скаути от клуб "Герил войвода", водени от своя ръководител Валентин Княжевич.Уредникът на отдел Научен архив и недвижими културни ценности Николай Ставрев им изнесе лекция на тема: "Изворите на историята".
Учениците научиха интересни факти, свързани с историята на Търговище и селата в региона.Разгледаха Летописната книга на село Алваново. В нея са отбелязани различни факти, като имeна на стари месности, чешми, прякори на хора ,
махали и историята на тяхното възникване.Малките изследователи разбраха как могат да намерят много информация на едно място, как да я търсят и как да я записват.Преглеждания: 148 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 06.04.2013

Нова анкета пусна сайта "А новини" на своите страници . Тя ще бъде видима и активна почти до края на месец април . В анкетата може да гласувате само един път , за да не се спекулира с гласовете . Данните са на читатели на сайта и не са представителни , като показват мнението на част от жители на селото , поради малкото около 12 - 14 компютри в селото  и на всички останали влизащи в него .
Преглеждания: 123 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 04.04.2013

Вече е определено мястото за гласуване на предстоящите избори в селото . Отново това ще стане в пенсионерския клуб "Единство" .Мястото бе преместено още от референдума , поради студеното  фоае на читалището и невъзможността за отоплението му .Списъците с правото да гласуват вече са изложени на публично място в местен магазин на центъра .
Преглеждания: 108 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 04.04.2013

« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 60 61 »
Вход във форума
Търси
Календар
«  Септември 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архив на записите
Приятели на сайта
  • Създайте безплатен уеб сайт

  • Copyright MyCorp © 2016Сайтът се управлява от системата