Архив на записите - Новини от Алваново и региона
Петък, 21.11.2014, 23:03
Добре дошли Гост | Регистрация | Вход

Моят сайт

Сайт меню
Вход във форума
Търси
Календар
«  Ноември 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архив на записите
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Статистики

  Общо онлайн: 0
  Гости: 0
  Потребители: 0
  Главна » Архив на записите
  Съседното село Буховци вече ще си има "Дом на ловеца" . Западналата автобусна спирка , ненужна вече на населението ,бе предложена да стане нещо като сборен пункт на ловната дружина от селото . По непотвърдена информация , в нея участват и ловци от Алваново .Вече е направена ограда , сложени са врати и прозорци , почистена е и толетната зад помещението . Мястото е сред парк с борови насаждения , наподобяващи условията по- време на лов.
  Прикачвания: Изображение 1
  Преглеждания: 78 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 20.11.2012

  Зад административната сграда в центъра на селото бе сковано дървено чифтокопитно животно . Според някои алвановци това е катър или конче . Започнаха спорове дали трябва да носи женско или мъжко име . Не може животно да стои без име , шегуваха се хора ,видели дървената склуптора . Вече валят и имена , като Читанко  ,Клубчо,Алванка и други .Според някои , то трябва да носи име на създателя си .На шега или не , всичко е доста интересно и красиво . Заслужава си да го видите .
  Преглеждания: 85 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 20.11.2012

  Автоматичната метеорологична станция в Търговище на "Метеоинф" започна отново да работи . Поради технически причини близо месец данните се снемаха и записваха ръчно в дневниците на станцията .Поради това някои данни няма да могат да се виждат до края на тази година . Това са данни като седмични или месечни за валеж и температури .
  Преглеждания: 82 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 20.11.2012

  Алвановци имат голямото желание да открият реконструирания храм преди Нова Година . След няколко дни ще започне поставяне на предмети по иконостаса и иконите . Очаква се и посещение от църквата в Търговище в помощ на хората от селото , които ще помагат . Изцяло реконструираният храм се очаква да посрещне гости на Коледните празници . Алвановската църква е изградена през 1896 година от камък . Близо четири години тя бе затворена поради ремонтни работи .
  Прикачвания: Изображение 1
  Преглеждания: 89 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 18.11.2012

  От новия график за движение на влаковете , съседното село Ловец ,вече ще има два удобни сутрешни влака посока Г.Оряховица и Търговище в 5,07 и Шумен в 6,39 часа . Останалите влакове преминаващи през спирката са в 11,52 за Търговище и Г. Оряховица и в 13,37 за Шумен . Вечерните са съответно в 16,28 и 17,56 часа . Разписанието влиза в сила от 9 декември 2012 година .За повече информация , ползвайте сайта на БДЖ .
  Преглеждания: 79 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 18.11.2012

  Ниските зимни температури в котловинната част на Алваново често повреждат лозовите насаждения .При засаждане на различни сортове е добре да се знаят поносимостта им към тях .Под - 15 градуса е фатално за младите пъпки .Едногодишни пръчки измръзват когато температурата спадне под -22 градуса , а след втората - третата година под -26 градуса  .Около пръчките се натрупва рохкава пръст до височина 15 сантиметра .Асмовидните пръчки почти не замръзват .Обвиват се в слама и царевичак и се поставя хартия .След преминаване на студовете те отново се  отгребват . В Алваново вече втора година минималните температури спадат под -20 - 25 градуса .
  Преглеждания: 79 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 18.11.2012

  Новото разписание на влаковете на  БДЖ  е вече факт.Той влиза в сила от 9 декември 2012 година . Преминаващите влакове през гара Търговище са с  известни промени . Пуска се нов  пътнически влак рано сутрин посока Шумен , удобен за работещите и учащите там . Часът на тръгване от Търговище е 6,28 и пристига  в Шумен в 7,13 часа . Бързият влак посока Варна сутрин се изтегля на 3,51 .Влакът Плевен - Варна ще преминава  с около четиридесет минути по- късно в 10,07 .Нов пътнически влак ще пътува посока Шумен в ранните следобедни часове на 13,26 часа .Бързият влак София - Варна , който сега е малко преди 19 часа , вече ще заминава по- късно на 19,59 .Посока Г- Оряховица и София също има промени в часовете на заминаване . Нощният влак посока София е на 0,38 часа . Отново се пуска пътнически влака рано сутрин посока Г.Оряховица на 5,18 . Същият в крайна гара прави връзки със всички направления .Влакът за Пловдив ще преминава по- късно с около половин час - на 7,10 ... Прочетете още »
  Прикачвания: Изображение 1
  Преглеждания: 129 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 17.11.2012

  Около четиридесет дръвчета липа и червен дъб са засадени в района на село Буховци . Информацията на кмета Здравка Бонева е , че има още много места за засаждане в районите , където е организирано почистване . Два червени дъба са засадени и около центъра на Алваново .Намерението на кметският наместник в селото е да се засадят още дръвчета в парка над чешмата .
  Преглеждания: 81 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 15.11.2012

  Алвановци тези дни наблюдаваха ремонт на покрива на читалището . Поставят се нови ламарини и улуци от двете страни на голямата зала , която явно отново е с навлажнени петна около сцената . Сигнализираха ни за изнасяне на радиатори от отоплителната инсталация на парното  на читалището и предаването им за отпадъци . Явно парите ще се вложат в ремонта на останалата част на покрива , която не стана преди години със сумата  от 2000 лева от допълващата субсидия и около 700-800 лева от читалищни пари , за които имаме фактури - копия . Доброволците днес и утре ще имат обучение на Островче - Разградско със секретари на участващите читалища .Сред тях са Буховци , Макариополско и други села .
  Прикачвания: Изображение 1
  Преглеждания: 84 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 15.11.2012

  Интернет сайта " А новини " е посетен през изминалия месец октомври  1053 пъти.  Най- много посещения има от  България - 98,3% , следвана от САЩ -0,7% и Дания - 0,6% .
  От операционните системи води все още популярния Windows XP - 66.5% .Втората позиция е за Windows 7 с  30.6% и MAC с 1,2% .Най-популярен е браузъра Chrome с 31,4% . 
  Преглеждания: 84 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 13.11.2012

  Търговищкият  пенсионерски клуб "Капитан Петко войвода " организира надпревара преди коледните празници . Конкурса "Баш войвода " ще се проведе  на 18 декември 2012 година .  В пет кръга  състезаващите трябва да  полагат клетва , да пеят , стрелят с пушка и други . Повече информация може да получите от управителя  Мария Йовчева . Датата за записване е до 5 декември .Интернет читалището "Истина-2011" ще заснеме след десетина дни празнуване на "Златна сватба " на търговищко семейство .
  Преглеждания: 85 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 12.11.2012

  С екипа ни се срещна представител на младото поколение в Алваново . В искането си до нас предложи  отново да се настоява даването на помещение за подрастващото поколение и младите хора . Преди около година , читалището затвори ремонтираното и боядисано помещение без предупреждение , като лиши десетината души от място за събирания през почивните дни . Естествено ще се каже , че причината за това е недоброто стопанисване , но дадената "дупка" с паяжина и мръсотия  не може дори да се затвори и прозореца . Причината понякога за незаключване стана и повреждането на катинарите . Въпреки това , тези младежи имат право на събиране в петък и събота вечерта . Повечето от тях са пълнолетни и дори да се играят карти им е разрешено . Има селото пенсионерски клуб , с поддръжка от общината . Има и читалище , като всеки знае кой го посещава - отново на 90 % пенсионери . Удобството е , че там нещата са със субсидия от близо 6000 лева . Има и барчета , които затварят до 20 - 21 часа зимно врем... Прочетете още »
  Преглеждания: 100 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 11.11.2012

  Временно в новините няма да се поставят снимки , поради технически причини . По технически причини и все още няма данни в интернет на АМС Търговище . Данните от станцията в Търговище се записват ръчно  .
  Преглеждания: 73 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 11.11.2012

  Читалището в Буховци  започна подготовка за настъпващите коледни и новогодишни празници .Децата от селото с подръчни материали , с удоволствие рязаха и оцветяваха играчки за украсите .Ще има  поставена и украсена Коледна  елха .Тази година отново ще има и коледари , които се харесаха много на  жителите на селото .
  Преглеждания: 92 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 11.11.2012

  Идват масови сутрешни слани и отрицателни температури в района на Алваново . Около вторник и сряда , дневните температури ще достигат до + 15 градуса , но в четвъртък ще проникне студен въздух от североизток .Минималните в котловината на селото ще спаднат до - 4 - 7 градуса , а максималните до + 6 + 9 градуса .Засега по предварителни прогнози , условия за снеговалежи има около 25 ноември .Прогнозите са любителски , но зимата вече чука на вратата ни .
  Преглеждания: 80 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 10.11.2012

  Част от пенсионерите от клуб"Единство" в Алваново , гостуваха в шуменското село Иваново , разположено до язовир Тича .Пътуването до там бе за сметка на всеки . Клубът в Иваново е открит тази година през месец май от кмета на община Върбица Мердин Байрям.В края на миналата година  през зимата кметът на Иваново Иван Добрев , помогна за придвижване на документите, за да получи пенсионерският клуб общинска субсидия.Председателка на клуба е Мария Панайотова Двата клуба разказваха за себе си , пяха и песни .Пътуването се осъществи по- рано с едни ден , заради Деня за траур , обявен в петъчния ден .Това е първото гостуване на клуба тази година извън Алваново .
  Преглеждания: 81 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 10.11.2012

  Читалищната секретарка Кремена Томова и кметът на с. Буховци - Здравка Бонева взеха участие в Национална стратегическа среща, организирана от фондация "Джендър проект в България" по проекта "Участие на жените от Югоизточна Европа в мрежа за развитие на селските райони". Срещата бе проведена в гр. София и участие в нея взеха над 60 жени от селските региони в България, от общо 33 населени места.
  Преглеждания: 75 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 10.11.2012

  Продължава ремонта на пенсионерския клуб в селото . В ремонтните работи са предвидени боядисване на пода и тавана , пране на пердета и други . За този ремонт се събираха пари от членове на клуба , поради липса на такива .Не всички членове имаха възможност да подкрепят дарението . Така се получава и при църковното дарение .Които има помага  с каквото може . Пенсионерския клуб е на общинска издръжка , като общината покрива разходите за електроенергия , вода , отопление .Ремонта се извършва   от пенсионерите в селото .През декември предстои да се чества годишнина от неговото откриване . 
  Преглеждания: 83 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 08.11.2012

  Гласувалите девет души , предпочетоха следните отговори на анкетата : Ще има ли нов председател на алвановския пенсионерски клуб ?
  С отговор "да" -55% ; "възможно е" - 33% ; "не ме вълнува" - 11% ; "не"-0% .
  От днес в следващите десетина дни , имате възможност да дадете своя глас на новата анкета . Тя е свързана с дарителската кампания за църквата и дали е необходимо да се направи ревизия ?
  Преглеждания: 93 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 08.11.2012

  С този въпрос ни телефонираха двама читатели на новинарския ни сайт . Преди време имаше възможност да става това , но поради анонимността на авторите , това бе прекратено . В момента има такава възможност единственовъв "Форума" , тъй като там е задължителна регистрация и всеки автор на споделеното,  не остава скрит . Очакваме вашите мнения , тъй като те са от особенно значение за нас .
  Преглеждания: 69 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 07.11.2012

  « 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 50 51 »