Архив на записите - Новини от Алваново и региона
А Новини - Алваново
Главна | Регистрация | Вход
 
Неделя, 28.08.2016, 08:02
Добре дошли Гост | RSS
Сайт меню
Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Главна » Архив на записите
От  управление "Пожарна безопасност и защита на населението” - Търговище информират, че в периода от 15 април до 23 май ще се извърши годишната техническа проверка на сиренно-оповестителната система в област Търговище.В Алваново има една сирена , разположена на административната сграда в центъра . От управлението уведомяват  жителите на областта, за да не превърне задействането на сирените в повод за излишни притеснения и безпокойство.Тестовия период на сирените ще бъде в работно време през деня .
Преглеждания: 117 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 16.04.2013

Националната телевизия "БТВ" и търговищката телевизия "NRJ" правиха репортажи за привършилия ремонт на алвановската църква . В интервюто по двете телевизии се разказа за състоянието преди и след направения ремонт . За необходимостта от все още несъбраната сума от 1000 лева за изплащане на направеното . Репортажа по  " БТВ " се  очаква в четвъртък или петък .
Преглеждания: 116 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 16.04.2013

Обещаната кафе машина преди време , днес получиха пенсионерите от клуба в Алваново . На срещата с Алваново преди месеци ,  пенсионер от селото припомни  че е била обещана при среща в местния пенсионерски клуб . Днес машината бе дарена от Областният координатор на младежката организация на ГЕРБ-Търговище Константин Манев . До края на месеца отново се очаква среща с населението на селото с издигнатите за народни представители членове от Търговище .  

Преглеждания: 110 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 13.04.2013

Днес в предиобедните часове група от двадесет човека работиха по почистване и освежаване на бордюрите  в центъра на Алваново . Причината е откриване на ремонтирания храм "Света Троица"  и празничната Великденска литургия на 5 май 2013 година .Материалите бяха дарени от младежката организация на ГЕРБ в Търговище , които заедно с няколко жители на село Алваново , допринесоха за осъществяване на планираните дейности . Последно бордюрите са били опреснявани пред дванадесет години , спомнят си алвановци . Всички останаха доволни от свършената работа , като си направиха и обща снимка на фона на църквата в селото .Благодарим много за това ! 

Преглеждания: 154 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 13.04.2013

Храм "Света Троица " в Алваново е почти ремонтиран и възстановен , но е необходима още малка сума от 1000 лева , за доизплащане на ремонта .  Дори всеки един дарен лев от вас са помощ .С тази молба инициативния комитет за възстановяване и ремонт на храма се обърна към хора и фирми за събиране на тази малка сума . Направихме много , а сега не можем да отворим вратите .Надяваме се  с общи усилия да успеем да  съберем и преведем сумата на фирмата . В сайта на селото http://alvanovo.ovo.bg/   има обявена банкова сметка за превод на суми за църквата .
Преглеждания: 143 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 11.04.2013

Отрицателни бяха температурите в района на Алваново в сряда сутринта . Измерените стойности бяха от -0 до -1,5 градуса в по- ниските части на селото . През деня достигнаха до + 17 градуса . Въпреки масовото цъфтене на плодните дървета , то този мраз едва ли ще нанесе поражения , поради краткото време на спадане на температурата под нулата . Преди дни при цъфтеж на кайсиите температурата спадна до - 6 градуса , но пораженията са малки .Опасност за бъдещи отрицателни стойности вече не съществува през този месец .
Преглеждания: 122 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 11.04.2013

И днес зимата се завърна по- високите места на общината и областта . Снегът натрупа до 5 - 10 сантиметра в районите над 500 - 600 метра надморска височина . Малко по- ниско до около 300 метра преваля и мокър сняг . Падналите валежи на места достигнаха средната месечна норма . В Търговище паднаха около 39 литра валеж на квадратен метър в центъра на града , при средна норма от 47 литра . В Алваново  сутринта са измерени 24 литра , като тези данни не са окончателни .
Преглеждания: 118 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 08.04.2013

Както миналата година , така и тази с наближаването на Великден , все повече хора поглеждат към селата за снабдяването с яйца за боядисване  . В момента цената на яйце в Алваново върви около 20 стотинки , като тази цена едва ли ще се промени в дните до празника . В Търговище яйцата вървят в магазините около 28 - 37 стотинки .  Цените на яйцата в България са по –ниски от средните цени в Европа , а ако няма спекула по веригата , нормалната цена за бройка яйце е между 30-35 стотинки - коментират производители в бранша .
Преглеждания: 116 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 08.04.2013

Малко е валяло през месец март в Алваново . Това сочат данните на автоматичната метео станция в центъра на Алваново . Падналите валежи са 16,6 литра на квадратен метър . Средномесечната норма за селото през март е около 30 литра .Валежите бяха от дъжд и сняг , като в два от дните имаше снежна покривка на петна и един с 3 сантиметра . Най- ниската минимална температура бе -5,3 градуса , измерена на 1 март 2013 година . Най- високата достигна + 20,6 на 19 март 2013 . Имаше и силен до бурен вятър , с пулсации над 80 км/ч на 15 март , когато на  места имаше паднали керемиди , ламарини и дървета . Имаше и материални щети в югоизточната половина от селото .

Преглеждания: 127 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 07.04.2013

С документи от архива на Регионалния музей се запознаха малките скаути от клуб "Герил войвода", водени от своя ръководител Валентин Княжевич.Уредникът на отдел Научен архив и недвижими културни ценности Николай Ставрев им изнесе лекция на тема: "Изворите на историята".
Учениците научиха интересни факти, свързани с историята на Търговище и селата в региона.Разгледаха Летописната книга на село Алваново. В нея са отбелязани различни факти, като имeна на стари месности, чешми, прякори на хора ,
махали и историята на тяхното възникване.Малките изследователи разбраха как могат да намерят много информация на едно място, как да я търсят и как да я записват.Преглеждания: 143 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 06.04.2013

Нова анкета пусна сайта "А новини" на своите страници . Тя ще бъде видима и активна почти до края на месец април . В анкетата може да гласувате само един път , за да не се спекулира с гласовете . Данните са на читатели на сайта и не са представителни , като показват мнението на част от жители на селото , поради малкото около 12 - 14 компютри в селото  и на всички останали влизащи в него .
Преглеждания: 122 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 04.04.2013

Вече е определено мястото за гласуване на предстоящите избори в селото . Отново това ще стане в пенсионерския клуб "Единство" .Мястото бе преместено още от референдума , поради студеното  фоае на читалището и невъзможността за отоплението му .Списъците с правото да гласуват вече са изложени на публично място в местен магазин на центъра .
Преглеждания: 108 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 04.04.2013

Алвановският пенсионерски клуб не се представи на сцената на пенсионерския клуб "Капитан Петко войвода " в Търговище .Причината е отсъствието на един човек от групата , който не е дошъл по уважителни причини . Миналата година е имало участие от председателя на клуба , според търговищки пенсионери . Най- голям смях предизвика участието на пенсионерския клуб от Буховци , който дори просълзи зрителите от смях  . Заснет е близо двучасов филмов суров материал , който скоро ще се обработи във филм за събитието . Шоуто продължи с много танци и игри .
Преглеждания: 124 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 04.04.2013

Причината за оцветения валеж е вероятно от южните ветрове, докарващи прашни облаци от Сахара и Северна Африка над България.
Масово прозорци на автомобили и някой южни стъкла на сгради станаха на петна от валежа . В Търговище този дъжд падна рано сутринта , докато над Алваново преваля около обедните часове . 

Преглеждания: 148 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 03.04.2013

На 4 април в Клуба на пенсионера "Капитан Петко войвода " в Търговище , ще се проведе интересна среща под името "Да се посмеем и повеселим заедно " На нея са поканени всички пенсионерски клубове в града и селата на общината . Очаква се да присъстват над 100 души . Интернет читалището "Истина-2011" ще заснеме целият празник и направи филм на по късен етап . Част от алвановските пенсионери  не знаят за тази среща , тъй като нямаше покана или обява за провеждане на събитието , но имаше и осведомени по тази проява.  На въпроса ще има ли представяне ?  Отговора бе , че ще се присъства само като зрители .Миналата година по информация на пенсионери от търговищкия клуб , алвановци са участвали в разказване на смешки .
Преглеждания: 141 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 03.04.2013

Градината направена от читалищните членове зад сградата днес промени облика си . Окопана бе цялата площ , засадени бяха и нови цветя . Мястото преди време бе доста запустяло , осеяно с азбестови плоскости от покрива на читалището , които бяха изхвърлени на мястото на сегашната градинa .Добре би било час по скоро да се премахне висящата ламарина над клуба на пенсионера от покрива на читалището , която продължаваше и днес заплашително да шуми от вятъра .
Преглеждания: 123 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 03.04.2013

Ако настоящият Ви адрес е в Алваново и не се видите на списъка за изборите през май , то е необходимо да подадете искане за гласуване по настоящ адрес в кметското наместничество в Алваново . Списъка е залепен на магазина на РПК в центъра на селото . Под десетина са в момента заявилите с искане да гласуват в Алваново , които ги няма в избирателния списък . Срока да сторите това е до 27 април 2013 година .
Преглеждания: 133 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 03.04.2013

Децата от Макариополско са готови със своята голяма детска книга , сподели секретаря на местното читалище Величка Иванова . Дори вече се обмисля и как би изглеждала и следващата книга .Днес "БТВ " излъчи и репортаж в обедните новини за Деня на детската книга от селото .
Преглеждания: 145 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 02.04.2013

Деца изработиха своите първи детски книжки в НЧ "Развитие - 1906" -село Буховци . Веселото събитие се състоя на 2 април - Международен ден на детската книга и 208 годишнина от рождението на обичният писател - Ханс Кристиян Андерсен. Празникът започна с кратка история за живота на автора .Децата прочетоха част от негова приказка и продължиха със сътворяването на свои творби, идеите за които заимстваха от любимите си произведения - "Палечка", "Котаракът в чизми", "Дядовата ръкавичка" и други.

Преглеждания: 122 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 02.04.2013

Така наречената " Колчова чешма " в западната част на Алваново е заплашена от разрушаване . Първоначаният оглед  който направихме , ни показа и още по- страшни  неща . Освен компрометираните каменни зидове от двете страни на чешмата  и едно от коритата , то идващите тръби до чучура също имат нужда от подмяна . Това едва ли ще стане само с наши собствени средства . От направените заключения на групата , ще ремонтираме каменните странични зидове и почистим основите му от храсти и дървета . Днес работихме около час , като почистихме основно коритата , храстите и млади дървета .Почистихме и високите треви и клони около нея .Интернет читалището "Истина-2011" благодари на всички присъствали .
Преглеждания: 185 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 31.03.2013

« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 59 60 »
Вход във форума
Търси
Календар
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив на записите
Приятели на сайта
  • Създайте безплатен уеб сайт

  • Copyright MyCorp © 2016Сайтът се управлява от системата