Архив на записите - Новини от Алваново и региона
А Новини - Алваново
Главна | Регистрация | Вход
 
Събота, 10.10.2015, 21:24
Добре дошли Гост | RSS
Сайт меню
Статистики

Общо онлайн: 0
Гости: 0
Потребители: 0
Главна » Архив на записите
С концерт в малката зала на читалището ще отбележат Деня на самодееца на  първи март в Макариополско .Тази година изпълнители- самодейци ще са децата от ЦДГ в селото . Деня на самодееца е един приятен български празник  за тези от хората  ,които не жалят време и сили за да работят за запазването на българската традиция  , обичаи и култура. За да си самодеец в днешно време е необходимо голямо сърце  , което прави човека да е топъл и щастлив от продукта, който е сътворил , реализирал и показал на хората . Всички самодейци ще получат картички , кошнички с лакомства и мартеници от  читалището,  изработени от Соня Станева,Ирина Темелкова,Мария Тодорова,Пенка Гечева,Пенка Христова Цанка Стефанова и Величка Иванова .
Преглеждания: 102 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 15.02.2013

Читалището и кметството в Буховци отново организират масово изкачване на Фисека до местния язовир , съобщиха "Кремена Томова и Здравка Бонева . Миналата година събитието бе организирано и с помощта на Фейсбук , като присъстваха около 80 души от Търговищко , Шуменско и Варненско .Изкачването ще е на 3-ти и 23 март от 10 часа , а сборния пункт е до стената на язовира в 9,45 .На върха всеки ще има възможност да развее българското знаме и направи снимка за спомен . Ще има и огньове за приготвяне на топла храна и скара от туристите .Тази година отново има реклама във социалната мрежа "Фейсбук" от Интернет читалището "Истина-2011" .Има идея читалището в Буховци да заснеме кратък филм от  мероприятието .
Преглеждания: 128 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 15.02.2013

Алвановското читалище прогонва своите младежи , като досега не им позволяваше да ползват тенис масата по предназначение . Преди дни тя беше изложбена маса , а  от   смяната  на бившия председател  до сега не се даваше да се играе на нея . Окончателното и изнасяне от културната институция едва ли ще е от плюс за местното читалище .Тенис маси има в читалищата в Надарево , Макариополско , Буховци и  на други места , но в алвановското да играеш почти бе невъзможно . Преди години дори направихме великденски тенис - турнир за четири възрастови групи  , споделиха младежите идващи си в селото през почивните дни .Идеята ни бе да организираме и състезания със съседни села , но всичко пропадна . Събирането  през почивните дни в  клуб , който бе в приземен етаж на читалището също бе заключен с катинар от местния секретар . Те лично ремонтираха стаята със собствени средства. Сега това ... Прочетете още »
Преглеждания: 126 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 14.02.2013

 В читалище "Светлина-1927" в търговищкото село Давидово бе направен  конкурс за най-хубаво вино- собствено производство. Участваха 9 винопроизводители  с различни  по вкус и цвят вина . Журито  на  раздаде  грамоти за 1,2 и 3 -то място и награди .Първото място спечели Дончо Тодоров . 
Гостите изтеглиха късметчета със  забавни мисли за пенливата  течност, рецитираха се стихове за любовта и виното, имаше танци , почерпка  и кулинарна  изложба .
Преглеждания: 121 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 14.02.2013

Като спомен от тазгодишното състезание за най- добро вино  в двете села , бе и направата на нещо ново в България . От цветовете на вината , сътвориха  винени черги , като спомен от цветовата гама на различните вина , донесени за дегустация . Около 10 - 15 вина се сътезаваха в двете села . В Баячево , винари  и публика рисуваха  шарките  на белия плат с вино вместо с бои , като след като изсъхне, ще бъде поставен във рамка като спомен от празника . Буховската черга бе украсена с имената на първите трима победители и в сърца . Изненадата за организаторите и в двете села Албена Недева и Кремена Томова  бе , че истинското  вино не оцветява много добре за разлика от тези направени с изкуствени оцветители . Въпреки трудностите идеите за догодина ще са още по - интерсни  , споделиха те . 
Преглеждания: 118 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 14.02.2013

Читалището и пенсионерския клуб в Макариополско празнуваха два празника в едно .От хилядолетия се прави и пие вино по нашите земи и е традиция да се отбелязва денят на лозарите , винарите и влюбените - споделиха празнуващите .Традицията и тази година бе спазена , като първо се зарязаха лозови пръчки . Направен бе и венец от тях , който често сменяше притежателя си по - време на игрите и веселата част на празника .Беше вдигната и наздравица за здраве и повече гроздова реколта .
Преглеждания: 86 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 14.02.2013

Двуметрово сърце украси площада пред читалището в Баячево . На него отначало плахо , а по - късно вече и с огромно желание се снимаха жители на селото . Сърцето бе и част от "Празника на виното и любовта" , който вече ще стане традиция и ще се празнува винаги заедно в местното читалище и пенсионерски клуб на 14 февруари . Зарязването на лози бе в местен двор , като стопанина на лозето разказа на младите лозари ,  как да отгледат повече реколта от гроздето . Дегустацията на виното и наградите бяха в часовете до обяд . Журито връчи и приз - "Винар на годината  - реколта 2012 - Баячево " Вечерта празника продължи и с дискотека за младото поколение .

Преглеждания: 130 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 14.02.2013

Младежката организация на ГЕРБ , придружавани от г-жа Венка Стоянова , ще се срещнат с алвановци в събота - 16 февруари . Срещата ще се проведе в центъра на селото от 11,00 часа . Поканва се населението на Алваново да вземе участие в нея .
Преглеждания: 86 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 13.02.2013

От тази седмица започнаха снимките на филм за читалището в село Буховци . Филмът ще са казва " Читалището - културното слънце на Буховци " .Това е първия филм за дейността през годините на селско читалище в общината , а може би и в област Търговище . Филмът ще е любителски  с времетраене около 20 минути  , а може да достигне и до половин час , разказаха   авторите му , които са и членове на читалището в селото . Очаква се продукцията да е готова до месец - два .

Преглеждания: 137 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 13.02.2013

Читалище "Развитие-1907" в Буховци  и детската аудитория , изработиха картички , възглавнички и предмети от хартия за предстоящия празник  Свети Валентин  .На този празник най-хубавият подарък е този, който е направен лично, с надписани  специални пожелания върху изработените  сърчица .Направеното е изложено в библиотеката на читалището , като всеки може да се докосне до сътвореното от детските ръце .

Преглеждания: 176 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 13.02.2013

За първи път и с тенденция да се превърне в ежегоден в Баячево ще правят "Празник на виното и любовта" на 14 февруари .Организатори са местното читалище "Будител - 1927" и Кметството в селото . Празника ще започне сутринта рано в 8 часа в местността "Баира" със зарязване на лозя . От 10 часа е и дегустацията и състезанието за "Винар на реколта 2012 година" Осигурени са и три парични награди за първите три места .
Следобед ще има среща - разговор с почерпка за общото между любовта и виното , а след 16 часа е предвидено и Ден на влюбените младежи - музика и игри . Част от празника ще се заснеме и направина филм от Интернет читалището "Истина-2011" .
Преглеждания: 93 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 10.02.2013

От днес в интернет пространството стартира интернет - музея на село Алваново община Търговище .Неговият адрес е : http://alvanovo-muzei.ovo.bg/    Поставяме началото , но съвсем няма да спрем до тук , споделиха администраторите на сайта . Инициативата вече се прехвърля и в съседни села . Започва подготовка на музей във виртуалното пространство и в Буховци . Там той ще се прави от местното читалище  и с помощта на кмета на Буховци .
Преглеждания: 97 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 10.02.2013

Определено е събитието на 2012 година в Алваново . Възможността да гласуват имаха всички посетители на сайта на селото . От изброените според вашите предложения четири събития , на първо място е класирано "Коледното веселие " с 58% ,второто събитие е " Назначаването на кметския наместник " с 41%. За останалите две събития свързани с читалището гласовете са нула . Общия брой гласували са 34 потребителя . Започна нованта анкета , която е свързана с интернет музея в Алваново .

Преглеждания: 90 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 08.02.2013

В интернет сайта "Алваново" - "Видео Алваново"  имате възможност да гледате филма за пчеларското предприятие в селото . Той е с продължителност около 15 минути и ще Ви запознае с пчеларството - особенно полезен е за начинаещи пчелари .Филма е и с превод на английски език във втората си част .
Преглеждания: 92 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 08.02.2013

Поради преминаването на топлия фронт над региона , се получи допълнителна конвекция на въздушните маси . Причината е и мощният югозападен поток над региона . На места в източните части на областта се видяха светкавици и чуха гръмотевици . За това ни съобщиха от село  Дългач .На много места в областта паднаха интензивни валежи . Само за 6 часа в Търговище валежа достигна 16 литра на квадратен метър .
Преглеждания: 159 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 07.02.2013

Идеята е на местното читалище в селото  и интернет читалището "Истина-2011".Около двадесетина вина ще участват в надпреварата , като ще има и награди .Пенсионерският клуб в селото също ще се включи в празника . На бял плат ще се рисуват шарки с вината класирали се на първите три места  на 14 февруари. Останалите от четвърто до края ще правят сърца върху нея . Така пъстра и интересна , винената черга обединяваща празника на виното и любовта ще бъде поставена на видно място . Очаква се всяка година това да става традиция , като ще се сравнява колко цветно е буховското вино .
Преглеждания: 94 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 07.02.2013

Алвановци живущи на улица "В.Караиванов " установиха , че днес преди обед радиоточките им получиха сигнал . Дано радостта не се окаже  отново кратка .Нормално е като си плащаш за услуга , тя да идва до дома .Засега благодарим ! 
Преглеждания: 94 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 07.02.2013

Доброволци от селото днес препокриха и останалата част от оградата на църквата . Преди дни бе сложено началото на тази дейност . Около десетина човека от всички възрасти се включиха в инициативата .Предстои и откриването на ремонтирания храм в началото на месец май .
Преглеждания: 98 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 06.02.2013

Много алвановци и потребители на сайта не са успели да гледат репортажите в новинарските емисии . Получихме няколко писма в които искате да поместим тези кадри . За Вас открихме рубриката "Видеоновини " . Приятно гледане !
Преглеждания: 94 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 04.02.2013

Въпреки , че редовно си плащат годишните такси за радиоточките някои жители на Алваново , то сигнал до техните приемници така и не достига . От два месеца съвсем заглъхнаха от центъра посока кооперацията  по ул"Васил Караиванов" . Въпреки обажданията за повредата , така и не се отстранява . Подготвя се и жалба до общината за този проблем . Не е възможно за толкова много абонати да се грижат малко хора .А проблема не е от вчера.
Преглеждания: 92 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 04.02.2013

« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 55 56 »
Вход във форума
Търси
Календар
«  Октомври 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив на записите
Приятели на сайта
  • Създайте безплатен уеб сайт

  • Copyright MyCorp © 2015Сайтът се управлява от системата