Архив на записите - Новини от Алваново и региона
А Новини - Алваново
Главна | Регистрация | Вход
 
Вторник, 25.10.2016, 11:22
Добре дошли Гост | RSS
Сайт меню
Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
Главна » Архив на записите
Пети ден в Алваново , максималните температури са в интервала + 25 + 30 градуса . Това сочат данните на АМС в селото . Масово започна и сеитбата на зеленчуци в градините на открито . По предварителни прогнози , студ не се очаква в скоро време .Още няколко дни ще се радваме на дори горещо време . Постепенно  в средата на предстоящата седмица , атмосферата ще се лабилизира и ще превали .На места не са изключени и краткотрайни ядра с градушки .
Преглеждания: 134 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 28.04.2013

Яйце с лика на Света Богородица се появи след боядисването миналата година в Буховци .Тази година на 2 май , отново малки и големи ще боядисват яйца в местното читалище за Великден .  Очакваме с нетърпение , дали ще се появи отново нещо на някое  след като изсъхне - коментират хора от селото . Интересно яйце е направил и кмета на селото , което ще е изненада за боядисващите този ден .
Преглеждания: 105 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 28.04.2013

Днес в Буховци църквата отвори врати за Цветница .На този ден християнската църква празнува влизането на Иисус Христос в Йерусалим в дните преди еврейската Пасха. Според новозаветните евангелия, Христос пристига в града, яздейки магаре, а вярващите го посрещат, като разстилат пред него дрехите си и маслинови клонки. Хората от селото понесоха върбови клонки към своите домове за здраве . Вярват , че когато ги поставят на икона в дома си , ще им носи много здраве . И в Алваново църквата отвори за кратко  , като хора от селото  успяха  запалят свещички и да си вземат и върбови клонки .
Преглеждания: 124 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 28.04.2013

Днес очакваме максималните температури в Алваново да достигнат и надминат +30 градуса . Това е мнението на любители метеоролози от района  . Вчера максималната стойност бе + 29,4 в Алваново и + 28,6 градуса  в Търговище по данни на автоматичните станции на "Метеоинф" .Масово населението захвърли дългите ръкави и се впусна като за лято .Алвановци използваха топлото време за да почистят домовете си преди Великденските празници . Забелязоха се вече и първите змии - смокове в района на Буховци , разхождащи се на пътя към селото .

Преглеждания: 118 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 27.04.2013

Около тридесет души присъстваха на срещата с кандидатите за народни представители на ГЕРБ . Тя се състоя в пенсионерския клуб на Алваново във вечерните часове . Присъстваха още и част от младежи и старейшини от партията в Търговище . Алвановци задаваха въпроси от всякакъв характер . Всички получиха  по торбичка с рекламни материали и книги с това което е свършено и предстои да бъде направено  ако се спечелят изборите .Някои посетиха  местната църква и  Метоха . 
Преглеждания: 120 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 26.04.2013

В читалището на село Буховци продължава подготовката за "Деня на Европа". Мероприятието ще се проведе на  9 май в малката зала на читалище "Развитие " в селото . Днес подготовката бе заснета и от екип на телевизия "БТВ" . Децата правеха карти на европейските страни от екологични материали , боб , леща . Готови са и почти всички флагове на държавите от Евросъюза и символа на Европа .Някои дори разказаха спомени от Италия и Белгия .
Преглеждания: 123 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 26.04.2013

Храмът "Света Троица ще отвори врати за Великден . Въпреки бавното набиране  на последните 1000 лева , необходими за изплащане на ремонта , то хората от селото са оптимисти че ще успеят да ги съберат . Сумата от последните преводи  вече достигна 400 лева . Направи се и още една кутия за дарения , която ще бъде поставена при посещения в храма .Утре пенсионери от Иваново са изявили желание да го посетят и разгледат .Възможно е храма да отвори и на  Цветница . 

Преглеждания: 107 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 23.04.2013

Днес в пенсионерския клуб на селото се проведе среща с представители от Коалиция за България с населението на селото . Алвановци попитаха къде отидоха парите от продажбата на местното училище , тъй като никакви средства не са останали в селото . Зададоха се и още въпроси от местен характер . В петък от 18,30 часа предстои среща с кандидатите за народни представители от ГЕРБ отново в пенсионреския клуб на селото .

Преглеждания: 120 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 22.04.2013

По - повод "Деня на Земята " , алвановци почистваха   градинките в центъра на селото . В акцията се включиха и представители на кметското наместничество , интернет читалището , пенсионерския клуб , пощенския клон и местното читалище . В някои места се засадиха и нови цветя . Международен ден на Земята  е нерелигиозен празник в света отбелязван от над половин милиард души.
Преглеждания: 125 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 22.04.2013

Пенсионери от близкото село Иваново ще посетят Алваново следващата седмица . Сбирката е в местния пенсионерски клуб . Преди месеци , алвановци  гостуваха на тамошните пенсионери . Ще се посети Метоха и ремонтираната църква в селото .Очаква се на събирането да има много хора , танци и разкази на пенсионери от двете села .

Преглеждания: 135 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 21.04.2013

Учениците от Основно училище "Кирил и Методий " в село Буйново почистиха двора и района на училището в кампанията на БТВ - "Да изчистим България за един ден " . Включиха се ученици от всички класове на учебното заведение  . Интересното бе , че в сравнение с миналата година , района е бил по- чист . Това показват и събраните отпадъци в чувалите . Явно децата вече са разбрали , че да живееш и учиш в чиста околна среда е нещо много приятно и красиво.
Преглеждания: 130 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 21.04.2013

Тази година в Алваново чистенето на 20 април , ще бъде в района на гробищният парк и пътя към него . Алвановци се включват за втори път в тази инициатива . Почистването на селото започна с близо седмица по- рано , като се премахнаха треви и боклуци около центъра , а после се боядисаха и бордюрите . Днес ще се почиства и църковния двор , а утре друга група с техника ще е на нерегламентираното сметище под моста - посока водното и преди гробищният парк .  

Преглеждания: 132 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 19.04.2013

В село Буховци също са готови с плана за почистване на 20 април 2013 година . От 9 часа сутринта , ще се почиства нерегламентираното сметище посока язовир " Фисека " , а също така и района на бившето сметище до бряста . За старите хора и по- малките районите за почистване са около контейнерите и улици в селото . Кмета на селото Здравка Бонева призовава населението за повече отговорност в работата , за да можем да посрещнем на чисто светлите празници .
Преглеждания: 138 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 19.04.2013

Няколко лъча ще тръгнат в Баячево за деня на голямото почистване - 20 април . Така ще може да се обхване по- голямата част от населеното място , сподели за нас скретаря на местното читалище Албена Недева . А тези деца , които се представят най- добре , ще посетят изложба в търговищко читалище и получат книги  за добрата си работа .Тази година повече внимание се обръща на горските площи , а такива извън селото имат нужда от почистване  .
Преглеждания: 113 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 18.04.2013

Сниманите преди дни кадри за църквата в Алваново , днес бяха излъчени по националната телевизия "БТВ" Това е  четвъртият репортаж за  Алваново от началото на 2013 година . След "Ивановден" , "Интернет музея" , "За старата чешма " , последва и този за дарение и недостигащи 1000 лева за изплащане на ремонта към търговищка фирма . Обадиха се вече хора да помогнат с малки суми , което е добро начало . Да се надяваме до Великден да успеем да съберем част от тази  пари . Ако желаете да помогнете макар и с малко , то пишете на alvanovo1@dir.bg за да дадем сметката или съобщим начина по който да дадете сумата .
Преглеждания: 132 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 18.04.2013

От  управление "Пожарна безопасност и защита на населението” - Търговище информират, че в периода от 15 април до 23 май ще се извърши годишната техническа проверка на сиренно-оповестителната система в област Търговище.В Алваново има една сирена , разположена на административната сграда в центъра . От управлението уведомяват  жителите на областта, за да не превърне задействането на сирените в повод за излишни притеснения и безпокойство.Тестовия период на сирените ще бъде в работно време през деня .
Преглеждания: 120 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 16.04.2013

Националната телевизия "БТВ" и търговищката телевизия "NRJ" правиха репортажи за привършилия ремонт на алвановската църква . В интервюто по двете телевизии се разказа за състоянието преди и след направения ремонт . За необходимостта от все още несъбраната сума от 1000 лева за изплащане на направеното . Репортажа по  " БТВ " се  очаква в четвъртък или петък .
Преглеждания: 119 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 16.04.2013

Обещаната кафе машина преди време , днес получиха пенсионерите от клуба в Алваново . На срещата с Алваново преди месеци ,  пенсионер от селото припомни  че е била обещана при среща в местния пенсионерски клуб . Днес машината бе дарена от Областният координатор на младежката организация на ГЕРБ-Търговище Константин Манев . До края на месеца отново се очаква среща с населението на селото с издигнатите за народни представители членове от Търговище .  

Преглеждания: 114 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 13.04.2013

Днес в предиобедните часове група от двадесет човека работиха по почистване и освежаване на бордюрите  в центъра на Алваново . Причината е откриване на ремонтирания храм "Света Троица"  и празничната Великденска литургия на 5 май 2013 година .Материалите бяха дарени от младежката организация на ГЕРБ в Търговище , които заедно с няколко жители на село Алваново , допринесоха за осъществяване на планираните дейности . Последно бордюрите са били опреснявани пред дванадесет години , спомнят си алвановци . Всички останаха доволни от свършената работа , като си направиха и обща снимка на фона на църквата в селото .Благодарим много за това ! 

Преглеждания: 159 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 13.04.2013

Храм "Света Троица " в Алваново е почти ремонтиран и възстановен , но е необходима още малка сума от 1000 лева , за доизплащане на ремонта .  Дори всеки един дарен лев от вас са помощ .С тази молба инициативния комитет за възстановяване и ремонт на храма се обърна към хора и фирми за събиране на тази малка сума . Направихме много , а сега не можем да отворим вратите .Надяваме се  с общи усилия да успеем да  съберем и преведем сумата на фирмата . В сайта на селото http://alvanovo.ovo.bg/   има обявена банкова сметка за превод на суми за църквата .
Преглеждания: 151 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 11.04.2013

« 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 60 61 »
Вход във форума
Търси
Календар
«  Октомври 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив на записите
Приятели на сайта
  • Създайте безплатен уеб сайт

  • Copyright MyCorp © 2016Сайтът се управлява от системата