Архив на записите - Новини от Алваново и региона
Понеделник, 01.09.2014, 21:30
Добре дошли Гост | Регистрация | Вход

Моят сайт

Сайт меню
Вход във форума
Търси
Календар
«  Септември 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив на записите
Нашата анкета
Вярвате ли, че живота ще се промени след изборите през октомври 2014
Общо отговори: 7
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Статистики

  Общо онлайн: 0
  Гости: 0
  Потребители: 0
  Главна » Архив на записите

  По данни на Автоматичната метеорологична станция в центъра на селото , падналото количество от трите дни с валеж в Алваново е 48,5 литра на квадратен метър . В района на Търговище , количеството валеж в станцията на "Метеоинф" -северозападно от центъра на града е 34,7 литра на кв.метър . И през двата дни в Алваново имаше и изолирани светкавици и гръмотевици . Дъжда не предизвика локални разливи или проблеми в селото . Електрозахранването и водоподаването бе нормално .

  Преглеждания: 83 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 30.10.2012

  Алвановци почистиха тази седмица двора на църквата . Изхвърлени бяха няколко чувала с камъни и стари стъклени бутилки , незнайно защо изхвърлени до стената за запълване вместо пръст . Премахнати бяха и найлоните от покрития иконостас , напълно се подмениха от ЕМУ - Търговище  и ключовете в храма .Според част от хората , възможно е църквата да отвори за Коледните празници . Необходима е и още една бригада за почистване на района  и пренареждане на оградните керемиди .
  Преглеждания: 76 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 27.10.2012

  И макар част от екипа ни да успя да потопи крака във все още топлото + 18 градусово море , смелчаците да го направят се брояха на пръсти . Доста гости и жители на морската столица , прекараха 27 октомври на брега на морето . Започва влошаване на времето то утре и доста ниски температури и валежи ,все още от дъжд . Ще има и северно от планините и силни ветрове . Утре за областта е обявен и код "жълто" , заради силния вятър . 
  Преглеждания: 72 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 27.10.2012

  Един век навърши читалището ни  Макариополско . Празничният концерт започна с презентация за създаването и живота на читалището от 1912 година до днес . Концерта продължи с изпълнения на групи от селото , Буховци и Въбел . Поздравление поднесоха и ученици от училището и деца от детската градина в селото .Имаше и индивидуални изпълнения . Гости на празника бяха кмета на Търговище - д-р Красимир Мирев , Г-н Божидар Митов и други . В края на концирта се подариха подаръци и благодарствени писма от различни институции . Накрая всеки опита от вкусната торта за юбилея , предоставена от сладкарница "Златната рибка ".
  Преглеждания: 121 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 26.10.2012

  Детска литература ще подари интернет читалището "Истина-2011" за вековния юбилей на читалището в Макариополско. Децата са най - ценната читателска аудитория на едно читалище и затова решихме подаряването на детски книжки. Една библиотека винаги има нужда от нещо ново за  тях .Издателите са "Посоки" и "Балон" . 
  Преглеждания: 76 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 25.10.2012

  Проведеното общо отчетно изборно събрание на читалището в Буховци продължи близо два часа . Особенно интересни бяха коментарите и зададените въпроси във връзка със събора и певческата група на селото . Прочетен бе доклада за изминалата година  ,също и на проверителната комисия . Имаше избор на нов Управителен съвет и Проверителна комисия .
  Преглеждания: 78 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 25.10.2012

  Очакванито осветление в църквата вече е факт . Закупените като дарение от ЕМУ -Търговище с управител инж. Таню Танев  осветителни тела , доставиха радост на жители на селото . Предстои в близките дни  да започне основно почистване на храма и поставяне на иконите . Инициативният комитет за възстановяване на църквата , благодари на фирмата , предоставила и монтирала осветлението .
  Преглеждания: 79 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 25.10.2012

  Пенсионерския клуб в Алваново , както и всички подобни в общината ще получат дърва за отопление преди зимния сезон .Ветераните от войните ,също ще имат по 1 кубик безвъзмездно дърва за огрев . В Алваново има един ветеран от войните , според наша информация . С твърдо гориво са снабдени и всички кметства , според информация на общинският сайт .
  Преглеждания: 84 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 25.10.2012

  Ще ни вали предимно дъжд  в края на месеца . Видимостта по-високите полета ще бъде намалена и от ниска облачност . Засега очакваните минимални  температури ще са малко  над +5 + 6 градуса. Очакваните валежи ще подобрят влагата в почвата , която почти вече я няма . Много от есенните посеви започнаха да изпитват остра нужда от валежи . 

  Преглеждания: 82 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 25.10.2012

  По - технически причини , временно не работи АМС  станцията на "Метеоинф"-  в Търговище . Очаква се до края на месеца  да бъде нправена и есенно- зимната профилактика за работа през зимния сезон . За данни в региона  на температури , налягане , вятър , дъжд и други  , може да ползвате станцията в Алваново .

  Преглеждания: 82 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 23.10.2012

  Общо отчетно - изборно събрание ще се проведе в читалището в съседното село Буховци . Датата на провеждането му ще е на 24 октомври от 10,00 часа . Поканват се всички членове на читалището , гласи съобщение от Управителния съвет на културната институция .

  Преглеждания: 72 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 23.10.2012

  По данни на световните метеорологични центрове , вероятността за снеговалежи в края на месеца значително се увеличава . Според любители метеоролози , все още има малко време да се прогнозира с точност процеса . За сега според карта за предварителни прогнози на " Wetterzentrale " , първи сняг ще падне на много места в страната . Дори и по Черноморието според нея ще прехвърчат  снежинки . Студен въздух около 29 - 30 ще нахлуе от север над страната . Възможно е и до достигане до страната ни да се трансформира и затопли , но валежи ще има . Около 25 октомври ще имаме вече данни за започване на процеса . Още веднъж съобщаваме , че това са любителски прогнози на любители метеоролози , които много често се сбъдват .
  Преглеждания: 68 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 21.10.2012

  Празнуването на 120 години читалище в селото , остави доволни местното население от празника  . Някой от присъствалите , попитаха екип от сайта ни , защо не е било отразено това събитие на страниците на селото и тук в новините . Отговора от наша страна е , че читалището на селото си има собствен интернет сайт и там се предполага , че новите му администратори ще сложат снимки и информация за отминалото събитие .Ние също разполагаме с достатъчно снимки и факти от концерта , но всяка услуга се заплаща в днешно време , особенно ако правиш всичко това което четете със собствени средства - за благото на хората . Читалищата в съседните Макариополско и Буховци  са с наши администратори и там събитията се отразяват .

  Преглеждания: 76 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 20.10.2012

  Застудяването от североизток ще запали отоплителните печки в много алвановски домове . Необходимите проверки на коминните тела преди паленето е задължително . Възможно е от валежите през лятото , кирпичените комини да са пробити от течащ покрив или гризачи . Печките трябва да са поставени на безопасно място от горими материали . За да сме спокойни , не е лошо да застраховаме и жилището си . Прогнозите за максималните температури през следващата седмица трудно  минават двадесет градуса , а сутрин , ще са най-често около и под 5 градуса . 

  Преглеждания: 80 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 20.10.2012

  На приключилата тези дни анкета на новинарския ни сайт , относно за това как оценяваме работата на кметския наместник на селото , се получиха следните резултати :
  -От гласувалите 14 души на страницата на сайта , десет от тях / 71% / са дали отлично управление до момента .
  - За добро управление са дадени 3 гласа или 21% от всички гласували .
  -Един от гласувалите е дал слабо управление .
  Интересното е , че отговорите от типа "Не ме вълнува" и "Няма да отговоря" не получиха гласове . Явно алвановци оценяват  своят наместник , като в този момент , доверието е доста голямо . Благодарим за Вашият глас .
  Започва и новата анкета с тема предстояща зима .
  Преглеждания: 89 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 20.10.2012

  Алвановци са готови с почистването на гробните места за третата през тази година Арахангелова задушница . Тя е на 3 ноември 2012 година . На Задушница се прави помен на покойниците и не се работи никаква домакинска работа . На гробовете на покойниците се ходи петък следобед или събота до обед .Прелива се червено вино ,носят се цветя и храна .
  Преглеждания: 256 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 18.10.2012

  Контейнерите за смет в Алваново ще се изхвърлят два пъти в месеца . Това е решил градоначалника на Търговище , съобщи търговищкият сайт targovishtebg.com .Пет са районите за периодичност на сметосъбиране в общината . Алваново попада в четвърта зона .И до сега в селото ни изхвърлянето бе на около петнадесет дни и много често контейнерите са препълнени от боклуци .Необходими са поне още два в центъра на селото , предвид заведенията там .
  Преглеждания: 81 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 18.10.2012

  Тридесет граница на сянка достигна днес температурата в центъра на Алваново . По - данни на автоматичната метеорологична станция , това е станало около 16 часа следобед . Максималната измерена в Търговищката станция на "Метеоинф" е била +29 градуса . Много от хората отново облякоха късите панталони и с удоволствие се любуваха на последните жеги тази година .
  Преглеждания: 107 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 16.10.2012

  Напълно екологичен сапун използват жители на селото на  чешмата  в центъра на селото . Сапунът  от камък   се използва , за да не се замърсяват коритата с миещи препарати . Все пак понякога тази вода се използва за пране на черги и килими и дори за напояване на животни . Екологичният сапун  не се изхабява  вече  няколко месеца . Идеята за използването му е повече от  интересна  и природосъобразна .Добре е да има повече такива интересни хрумвания , за да запазим природата чиста .
  Преглеждания: 87 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 16.10.2012

  Водещи метеоцентрове , съобщават в прогнозите си данни за застудяване в края на месеца и снеговалежи - първите за зима 2012-2013 в  областта  след 28 октомври . Засега прогнозата е доста далечна и сбъдваемостта е под 50% . Валежи от сняг  са възможни над 500 метра надморска височина . За това дали ще вали и в Алваново , ще имаме данни  около 23 октомври . Снеговалежи над страната през октомври са напълно възможни през втората половина на месеца . Да не забравяме тежкия сняг миналата година в много припланински части и бедственото положение там .
  Преглеждания: 122 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 16.10.2012

  « 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 48 49 »