Архив на записите - Новини от Алваново и региона
Вторник, 16.09.2014, 16:26
Добре дошли Гост | Регистрация | Вход

Моят сайт

Сайт меню
Вход във форума
Търси
Календар
«  Септември 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив на записите
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Статистики

  Общо онлайн: 0
  Гости: 0
  Потребители: 0
  Главна » Архив на записите

  Пет са дните с валеж през октомври в Алваново . Валежите от дъжд , паднаха предимно в началото и края на октомври месец . Сумарното количество за станция Алваново е 83,7 литра на квадратен метър . Това близо два пъти повече от средната месечна норма за района , която е около 42 литра на квадратен метър . В района на Търговище , където е втората ни станция , сумарно са измерени за октомври 55,4 литра  на кв. метър . В източната част на града , валежа е бил 58  литра на кв . метър по данни от друга любителска станция . Ноември очакваме като цяло повече валеж от средната норма , която за района на селото ни е около 57 литра .

  Преглеждания: 75 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 02.11.2012

  При пътуване в района северозападно от Търговище около 22,30 часа , екипа ни се натъкна на тъмни села , дори без улично осветление . Без такова бяха Въбел , Здравец , Подгорица , Дралфа и Голямо Ново . Възможно е причината да е липса на напрежение в мрежата на селата .Валежа в района бе доста интензивен , като само за 1 ноември в Търговище достигна 29 литра на квадартен метър .
  Преглеждания: 80 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 02.11.2012

  Алвановският сайт информира от  още една точка от региона . От днес първи ноември, информация ще има и от още едно село - Буйново . Така селата , обхванати от нашите сътрудници стават четири . Освен от тях , информация ще има от пътувания на членове на екипа ни на сайта в различни части на страната . Малко неща се случват в едно село , но щом като посещенията в новинарския ни сайт не спират , то имате нужда от нас .
  Преглеждания: 75 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 01.11.2012

  Ученици от Основно училище в село Буйново , участваха в конкурс на ОИЦ - Търговище на тема :"„Как искам Европейският съюз да промени моя град?”. Учениците нарисуваха няколко рисунки , като от тях подбраха за участие . Децата претвориха мечтите си , за едно по- добро с идеите си място за живеене .Петчленно жури, с председател  проф. Димитър Чолаков, определи най-добрите картини , като освен голямата награда , всички участници ще получат поощрителни награди .
  Преглеждания: 94 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 01.11.2012

  На Димитровден в съседното село Макариополско стартира нов интернет сайт .Адреса на сайта е www. makariopolsko.eu . Интернет сайта е направен от момче с корени от същото село . Засега близо седмица , той все още не е актуализиран . Според сайта , ще има обяви , информация на арендатори , галерия и други  страници .

  Преглеждания: 86 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 31.10.2012

  Над десетина алвановци посетиха тази вечер концерта на Веселин Маринов , който се състоя в Драматичния театър в Търговище ."Един мъж на 50 " е озаглавен и  представен  последния албум на изпълнителя . Публиката стана на крака и запя песента за България в края на концерта  . Присъстващите имаха възможност да си направят снимки с изпълнителя, да купят с автограф дискове и календари на В. Маринов .Отново всички си пожелаха до нови срещи догодина . 

  Преглеждания: 84 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 30.10.2012

  По данни на Автоматичната метеорологична станция в центъра на селото , падналото количество от трите дни с валеж в Алваново е 48,5 литра на квадратен метър . В района на Търговище , количеството валеж в станцията на "Метеоинф" -северозападно от центъра на града е 34,7 литра на кв.метър . И през двата дни в Алваново имаше и изолирани светкавици и гръмотевици . Дъжда не предизвика локални разливи или проблеми в селото . Електрозахранването и водоподаването бе нормално .

  Преглеждания: 84 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 30.10.2012

  Алвановци почистиха тази седмица двора на църквата . Изхвърлени бяха няколко чувала с камъни и стари стъклени бутилки , незнайно защо изхвърлени до стената за запълване вместо пръст . Премахнати бяха и найлоните от покрития иконостас , напълно се подмениха от ЕМУ - Търговище  и ключовете в храма .Според част от хората , възможно е църквата да отвори за Коледните празници . Необходима е и още една бригада за почистване на района  и пренареждане на оградните керемиди .
  Преглеждания: 78 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 27.10.2012

  И макар част от екипа ни да успя да потопи крака във все още топлото + 18 градусово море , смелчаците да го направят се брояха на пръсти . Доста гости и жители на морската столица , прекараха 27 октомври на брега на морето . Започва влошаване на времето то утре и доста ниски температури и валежи ,все още от дъжд . Ще има и северно от планините и силни ветрове . Утре за областта е обявен и код "жълто" , заради силния вятър . 
  Преглеждания: 74 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 27.10.2012

  Един век навърши читалището ни  Макариополско . Празничният концерт започна с презентация за създаването и живота на читалището от 1912 година до днес . Концерта продължи с изпълнения на групи от селото , Буховци и Въбел . Поздравление поднесоха и ученици от училището и деца от детската градина в селото .Имаше и индивидуални изпълнения . Гости на празника бяха кмета на Търговище - д-р Красимир Мирев , Г-н Божидар Митов и други . В края на концирта се подариха подаръци и благодарствени писма от различни институции . Накрая всеки опита от вкусната торта за юбилея , предоставена от сладкарница "Златната рибка ".
  Преглеждания: 123 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 26.10.2012

  Детска литература ще подари интернет читалището "Истина-2011" за вековния юбилей на читалището в Макариополско. Децата са най - ценната читателска аудитория на едно читалище и затова решихме подаряването на детски книжки. Една библиотека винаги има нужда от нещо ново за  тях .Издателите са "Посоки" и "Балон" . 
  Преглеждания: 77 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 25.10.2012

  Проведеното общо отчетно изборно събрание на читалището в Буховци продължи близо два часа . Особенно интересни бяха коментарите и зададените въпроси във връзка със събора и певческата група на селото . Прочетен бе доклада за изминалата година  ,също и на проверителната комисия . Имаше избор на нов Управителен съвет и Проверителна комисия .
  Преглеждания: 81 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 25.10.2012

  Очакванито осветление в църквата вече е факт . Закупените като дарение от ЕМУ -Търговище с управител инж. Таню Танев  осветителни тела , доставиха радост на жители на селото . Предстои в близките дни  да започне основно почистване на храма и поставяне на иконите . Инициативният комитет за възстановяване на църквата , благодари на фирмата , предоставила и монтирала осветлението .
  Преглеждания: 83 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 25.10.2012

  Пенсионерския клуб в Алваново , както и всички подобни в общината ще получат дърва за отопление преди зимния сезон .Ветераните от войните ,също ще имат по 1 кубик безвъзмездно дърва за огрев . В Алваново има един ветеран от войните , според наша информация . С твърдо гориво са снабдени и всички кметства , според информация на общинският сайт .
  Преглеждания: 86 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 25.10.2012

  Ще ни вали предимно дъжд  в края на месеца . Видимостта по-високите полета ще бъде намалена и от ниска облачност . Засега очакваните минимални  температури ще са малко  над +5 + 6 градуса. Очакваните валежи ще подобрят влагата в почвата , която почти вече я няма . Много от есенните посеви започнаха да изпитват остра нужда от валежи . 

  Преглеждания: 84 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 25.10.2012

  По - технически причини , временно не работи АМС  станцията на "Метеоинф"-  в Търговище . Очаква се до края на месеца  да бъде нправена и есенно- зимната профилактика за работа през зимния сезон . За данни в региона  на температури , налягане , вятър , дъжд и други  , може да ползвате станцията в Алваново .

  Преглеждания: 85 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 23.10.2012

  Общо отчетно - изборно събрание ще се проведе в читалището в съседното село Буховци . Датата на провеждането му ще е на 24 октомври от 10,00 часа . Поканват се всички членове на читалището , гласи съобщение от Управителния съвет на културната институция .

  Преглеждания: 73 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 23.10.2012

  По данни на световните метеорологични центрове , вероятността за снеговалежи в края на месеца значително се увеличава . Според любители метеоролози , все още има малко време да се прогнозира с точност процеса . За сега според карта за предварителни прогнози на " Wetterzentrale " , първи сняг ще падне на много места в страната . Дори и по Черноморието според нея ще прехвърчат  снежинки . Студен въздух около 29 - 30 ще нахлуе от север над страната . Възможно е и до достигане до страната ни да се трансформира и затопли , но валежи ще има . Около 25 октомври ще имаме вече данни за започване на процеса . Още веднъж съобщаваме , че това са любителски прогнози на любители метеоролози , които много често се сбъдват .
  Преглеждания: 72 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 21.10.2012

  Празнуването на 120 години читалище в селото , остави доволни местното население от празника  . Някой от присъствалите , попитаха екип от сайта ни , защо не е било отразено това събитие на страниците на селото и тук в новините . Отговора от наша страна е , че читалището на селото си има собствен интернет сайт и там се предполага , че новите му администратори ще сложат снимки и информация за отминалото събитие .Ние също разполагаме с достатъчно снимки и факти от концерта , но всяка услуга се заплаща в днешно време , особенно ако правиш всичко това което четете със собствени средства - за благото на хората . Читалищата в съседните Макариополско и Буховци  са с наши администратори и там събитията се отразяват .

  Преглеждания: 78 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 20.10.2012

  Застудяването от североизток ще запали отоплителните печки в много алвановски домове . Необходимите проверки на коминните тела преди паленето е задължително . Възможно е от валежите през лятото , кирпичените комини да са пробити от течащ покрив или гризачи . Печките трябва да са поставени на безопасно място от горими материали . За да сме спокойни , не е лошо да застраховаме и жилището си . Прогнозите за максималните температури през следващата седмица трудно  минават двадесет градуса , а сутрин , ще са най-често около и под 5 градуса . 

  Преглеждания: 82 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 20.10.2012

  « 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 49 50 »