Архив на записите - Новини от Алваново и региона
Петък, 31.10.2014, 13:25
Добре дошли Гост | Регистрация | Вход

Моят сайт

Сайт меню
Вход във форума
Търси
Календар
«  Октомври 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив на записите
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Статистики

  Общо онлайн: 0
  Гости: 0
  Потребители: 0
  Главна » Архив на записите
  Търговищкият  пенсионерски клуб "Капитан Петко войвода " организира надпревара преди коледните празници . Конкурса "Баш войвода " ще се проведе  на 18 декември 2012 година .  В пет кръга  състезаващите трябва да  полагат клетва , да пеят , стрелят с пушка и други . Повече информация може да получите от управителя  Мария Йовчева . Датата за записване е до 5 декември .Интернет читалището "Истина-2011" ще заснеме след десетина дни празнуване на "Златна сватба " на търговищко семейство .
  Преглеждания: 84 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 12.11.2012

  С екипа ни се срещна представител на младото поколение в Алваново . В искането си до нас предложи  отново да се настоява даването на помещение за подрастващото поколение и младите хора . Преди около година , читалището затвори ремонтираното и боядисано помещение без предупреждение , като лиши десетината души от място за събирания през почивните дни . Естествено ще се каже , че причината за това е недоброто стопанисване , но дадената "дупка" с паяжина и мръсотия  не може дори да се затвори и прозореца . Причината понякога за незаключване стана и повреждането на катинарите . Въпреки това , тези младежи имат право на събиране в петък и събота вечерта . Повечето от тях са пълнолетни и дори да се играят карти им е разрешено . Има селото пенсионерски клуб , с поддръжка от общината . Има и читалище , като всеки знае кой го посещава - отново на 90 % пенсионери . Удобството е , че там нещата са със субсидия от близо 6000 лева . Има и барчета , които затварят до 20 - 21 часа зимно врем... Прочетете още »
  Преглеждания: 98 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 11.11.2012

  Временно в новините няма да се поставят снимки , поради технически причини . По технически причини и все още няма данни в интернет на АМС Търговище . Данните от станцията в Търговище се записват ръчно  .
  Преглеждания: 72 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 11.11.2012

  Читалището в Буховци  започна подготовка за настъпващите коледни и новогодишни празници .Децата от селото с подръчни материали , с удоволствие рязаха и оцветяваха играчки за украсите .Ще има  поставена и украсена Коледна  елха .Тази година отново ще има и коледари , които се харесаха много на  жителите на селото .
  Преглеждания: 88 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 11.11.2012

  Идват масови сутрешни слани и отрицателни температури в района на Алваново . Около вторник и сряда , дневните температури ще достигат до + 15 градуса , но в четвъртък ще проникне студен въздух от североизток .Минималните в котловината на селото ще спаднат до - 4 - 7 градуса , а максималните до + 6 + 9 градуса .Засега по предварителни прогнози , условия за снеговалежи има около 25 ноември .Прогнозите са любителски , но зимата вече чука на вратата ни .
  Преглеждания: 78 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 10.11.2012

  Част от пенсионерите от клуб"Единство" в Алваново , гостуваха в шуменското село Иваново , разположено до язовир Тича .Пътуването до там бе за сметка на всеки . Клубът в Иваново е открит тази година през месец май от кмета на община Върбица Мердин Байрям.В края на миналата година  през зимата кметът на Иваново Иван Добрев , помогна за придвижване на документите, за да получи пенсионерският клуб общинска субсидия.Председателка на клуба е Мария Панайотова Двата клуба разказваха за себе си , пяха и песни .Пътуването се осъществи по- рано с едни ден , заради Деня за траур , обявен в петъчния ден .Това е първото гостуване на клуба тази година извън Алваново .
  Преглеждания: 80 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 10.11.2012

  Читалищната секретарка Кремена Томова и кметът на с. Буховци - Здравка Бонева взеха участие в Национална стратегическа среща, организирана от фондация "Джендър проект в България" по проекта "Участие на жените от Югоизточна Европа в мрежа за развитие на селските райони". Срещата бе проведена в гр. София и участие в нея взеха над 60 жени от селските региони в България, от общо 33 населени места.
  Преглеждания: 73 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 10.11.2012

  Продължава ремонта на пенсионерския клуб в селото . В ремонтните работи са предвидени боядисване на пода и тавана , пране на пердета и други . За този ремонт се събираха пари от членове на клуба , поради липса на такива .Не всички членове имаха възможност да подкрепят дарението . Така се получава и при църковното дарение .Които има помага  с каквото може . Пенсионерския клуб е на общинска издръжка , като общината покрива разходите за електроенергия , вода , отопление .Ремонта се извършва   от пенсионерите в селото .През декември предстои да се чества годишнина от неговото откриване . 
  Преглеждания: 82 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 08.11.2012

  Гласувалите девет души , предпочетоха следните отговори на анкетата : Ще има ли нов председател на алвановския пенсионерски клуб ?
  С отговор "да" -55% ; "възможно е" - 33% ; "не ме вълнува" - 11% ; "не"-0% .
  От днес в следващите десетина дни , имате възможност да дадете своя глас на новата анкета . Тя е свързана с дарителската кампания за църквата и дали е необходимо да се направи ревизия ?
  Преглеждания: 92 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 08.11.2012

  С този въпрос ни телефонираха двама читатели на новинарския ни сайт . Преди време имаше възможност да става това , но поради анонимността на авторите , това бе прекратено . В момента има такава възможност единственовъв "Форума" , тъй като там е задължителна регистрация и всеки автор на споделеното,  не остава скрит . Очакваме вашите мнения , тъй като те са от особенно значение за нас .
  Преглеждания: 69 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 07.11.2012

  Две години без прекъсване работи Автоматичната метеорологична станция в Алваново . Тя се намира в центъра на селото , като данните и се визуализират в световното интернет пространство  . Автоматичната станция е частна , като спонсор за нейната работа е алвановски жител . Разходите годишно възлизат на около 420 - 460  лева  , за батерии , електрозахранване , профилактика и двойна  интернет връзка. Оборудването е на водеща френска фирма , занимаваща се с такава техника . Вчера  и новинарския ни сайт направи 1 година .  Администраторите на сайта благодарят на всички посетители , като се надяват и читателите да предоставят интересни новини на електронната ни поща .

  Преглеждания: 105 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 07.11.2012

  Близо 48 снимки използва сайта на читалището в Алваново от нашия архив и направени от наши фотографи . Това снимките от раздела "От нищо - нещо " , "Копривщица 2010" , "Тъпан бие сред село " и други . Вече са поместени и снимки от празенството за 120 години Читалище в Алваново , като някои са с не добро качество . Няма и видео от празника , за което толкова много се питаха някои жители на селото .
  Преглеждания: 79 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 07.11.2012

  Алваново отново се нареди сред водещи селища в страната с web- камери . В новия сайт за камери за времето http://www.weather-webcam.eu/ , Алваново е представено с една камера от Автоматичната станция за времето в селото . Втората камера , която е в Търговище  също дава представа за времето в града , но в момента заедно със станцията е в профилактика още няколко дни .Очаква се скоро в Алваново да заработи и втора камера , която ще е видима за читателите  в интернет .Очаква се да заработят и камери от Макариополско и Буховци . 
  Преглеждания: 98 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 06.11.2012

  Организираната от кмета на селото акция за почистване на финните места около иконостаса бе успешна . Младото поколение от селото се включи с подръчни средства , да премахва праха от продължилия дълго ремонт . Допълнително се почистиха и шкафовете , пода и прозорците на храма . Предстои и почистването с препарати на иконите , и връщането им на местата . Това ще стане отново с помощта  на алвановци .
  Преглеждания: 82 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 04.11.2012

  Невероятно , но  някои радиоточки на ул"Васил Караиванов" в близоста до центъра на селото , работят само в дъждовно и влажно време . Въпреки многобройните сигнали , така и не се ремонтират. Обяснението за това е , че нямало хора достатъчно , които да ремонтират мрежата .Доста хора от селото намериха вариант в преносими приемници , но тези , които си плащат таксата с нищо не са виновни в тяхната неизправност. Плащаш такса , а не слушаш . Дори в такива случаи някои компании възстановяват част от заплатената такса .
  Преглеждания: 101 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 04.11.2012

  Арахангелова задушница бе в събота -3 ноември .Задушница е израз на християнската вяра в безсмъртието на душата и възкресението на мъртвите. Тя е в събота пред Архангеловден (Мъжка или Арахангелова задушница) е "Велика задушница". Напомня за грижите на божиите ангели за покойниците и е специално посветена и на загиналите воини, затова някъде се нарича и "мъжка задушница".Алвановци още в петък преди обед започнаха да посещават гробните места на своите близки .В събота сутрин , направиха подавка на близки и комшии . 

  Преглеждания: 97 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 04.11.2012

  Пристигна Каталога за абонамента на вестници и списания за 2013 година в Пощенската станция на селото . От началото на този месец , всеки желаещ , има възможност да го разгледа  и  избере интересуващото го заглавие . Алваново има най-голям абонамент в Търговищки район на брой население в село в общината . Така на около 150 души население , се падат около 2 - 3 вестника месечно . Най- силен месец е бил март с 472 вестника , а най- слаб се очертава септември с 315 броя , по статистика  до октомври 2012 .Вече има три абонирани вестника за 2013 година , сподели В . Михаилова  от пощенския клон в селото .
  Преглеждания: 94 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 02.11.2012

  Пет са дните с валеж през октомври в Алваново . Валежите от дъжд , паднаха предимно в началото и края на октомври месец . Сумарното количество за станция Алваново е 83,7 литра на квадратен метър . Това близо два пъти повече от средната месечна норма за района , която е около 42 литра на квадратен метър . В района на Търговище , където е втората ни станция , сумарно са измерени за октомври 55,4 литра  на кв. метър . В източната част на града , валежа е бил 58  литра на кв . метър по данни от друга любителска станция . Ноември очакваме като цяло повече валеж от средната норма , която за района на селото ни е около 57 литра .

  Преглеждания: 78 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 02.11.2012

  При пътуване в района северозападно от Търговище около 22,30 часа , екипа ни се натъкна на тъмни села , дори без улично осветление . Без такова бяха Въбел , Здравец , Подгорица , Дралфа и Голямо Ново . Възможно е причината да е липса на напрежение в мрежата на селата .Валежа в района бе доста интензивен , като само за 1 ноември в Търговище достигна 29 литра на квадартен метър .
  Преглеждания: 83 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 02.11.2012

  Алвановският сайт информира от  още една точка от региона . От днес първи ноември, информация ще има и от още едно село - Буйново . Така селата , обхванати от нашите сътрудници стават четири . Освен от тях , информация ще има от пътувания на членове на екипа ни на сайта в различни части на страната . Малко неща се случват в едно село , но щом като посещенията в новинарския ни сайт не спират , то имате нужда от нас .
  Преглеждания: 80 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 01.11.2012

  « 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 50 51 »