Архив на записите - Новини от Алваново и региона
Четвъртък, 02.10.2014, 17:27
Добре дошли Гост | Регистрация | Вход

Моят сайт

Сайт меню
Вход във форума
Търси
Календар
«  Октомври 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив на записите
Приятели на сайта
 • Създайте безплатен уеб сайт
 • Статистики

  Общо онлайн: 0
  Гости: 0
  Потребители: 0
  Главна » Архив на записите
  Близо 48 снимки използва сайта на читалището в Алваново от нашия архив и направени от наши фотографи . Това снимките от раздела "От нищо - нещо " , "Копривщица 2010" , "Тъпан бие сред село " и други . Вече са поместени и снимки от празенството за 120 години Читалище в Алваново , като някои са с не добро качество . Няма и видео от празника , за което толкова много се питаха някои жители на селото .
  Преглеждания: 76 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 07.11.2012

  Алваново отново се нареди сред водещи селища в страната с web- камери . В новия сайт за камери за времето http://www.weather-webcam.eu/ , Алваново е представено с една камера от Автоматичната станция за времето в селото . Втората камера , която е в Търговище  също дава представа за времето в града , но в момента заедно със станцията е в профилактика още няколко дни .Очаква се скоро в Алваново да заработи и втора камера , която ще е видима за читателите  в интернет .Очаква се да заработят и камери от Макариополско и Буховци . 
  Преглеждания: 96 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 06.11.2012

  Организираната от кмета на селото акция за почистване на финните места около иконостаса бе успешна . Младото поколение от селото се включи с подръчни средства , да премахва праха от продължилия дълго ремонт . Допълнително се почистиха и шкафовете , пода и прозорците на храма . Предстои и почистването с препарати на иконите , и връщането им на местата . Това ще стане отново с помощта  на алвановци .
  Преглеждания: 80 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 04.11.2012

  Невероятно , но  някои радиоточки на ул"Васил Караиванов" в близоста до центъра на селото , работят само в дъждовно и влажно време . Въпреки многобройните сигнали , така и не се ремонтират. Обяснението за това е , че нямало хора достатъчно , които да ремонтират мрежата .Доста хора от селото намериха вариант в преносими приемници , но тези , които си плащат таксата с нищо не са виновни в тяхната неизправност. Плащаш такса , а не слушаш . Дори в такива случаи някои компании възстановяват част от заплатената такса .
  Преглеждания: 99 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 04.11.2012

  Арахангелова задушница бе в събота -3 ноември .Задушница е израз на християнската вяра в безсмъртието на душата и възкресението на мъртвите. Тя е в събота пред Архангеловден (Мъжка или Арахангелова задушница) е "Велика задушница". Напомня за грижите на божиите ангели за покойниците и е специално посветена и на загиналите воини, затова някъде се нарича и "мъжка задушница".Алвановци още в петък преди обед започнаха да посещават гробните места на своите близки .В събота сутрин , направиха подавка на близки и комшии . 

  Преглеждания: 95 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 04.11.2012

  Пристигна Каталога за абонамента на вестници и списания за 2013 година в Пощенската станция на селото . От началото на този месец , всеки желаещ , има възможност да го разгледа  и  избере интересуващото го заглавие . Алваново има най-голям абонамент в Търговищки район на брой население в село в общината . Така на около 150 души население , се падат около 2 - 3 вестника месечно . Най- силен месец е бил март с 472 вестника , а най- слаб се очертава септември с 315 броя , по статистика  до октомври 2012 .Вече има три абонирани вестника за 2013 година , сподели В . Михаилова  от пощенския клон в селото .
  Преглеждания: 92 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 02.11.2012

  Пет са дните с валеж през октомври в Алваново . Валежите от дъжд , паднаха предимно в началото и края на октомври месец . Сумарното количество за станция Алваново е 83,7 литра на квадратен метър . Това близо два пъти повече от средната месечна норма за района , която е около 42 литра на квадратен метър . В района на Търговище , където е втората ни станция , сумарно са измерени за октомври 55,4 литра  на кв. метър . В източната част на града , валежа е бил 58  литра на кв . метър по данни от друга любителска станция . Ноември очакваме като цяло повече валеж от средната норма , която за района на селото ни е около 57 литра .

  Преглеждания: 76 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 02.11.2012

  При пътуване в района северозападно от Търговище около 22,30 часа , екипа ни се натъкна на тъмни села , дори без улично осветление . Без такова бяха Въбел , Здравец , Подгорица , Дралфа и Голямо Ново . Възможно е причината да е липса на напрежение в мрежата на селата .Валежа в района бе доста интензивен , като само за 1 ноември в Търговище достигна 29 литра на квадартен метър .
  Преглеждания: 82 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 02.11.2012

  Алвановският сайт информира от  още една точка от региона . От днес първи ноември, информация ще има и от още едно село - Буйново . Така селата , обхванати от нашите сътрудници стават четири . Освен от тях , информация ще има от пътувания на членове на екипа ни на сайта в различни части на страната . Малко неща се случват в едно село , но щом като посещенията в новинарския ни сайт не спират , то имате нужда от нас .
  Преглеждания: 76 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 01.11.2012

  Ученици от Основно училище в село Буйново , участваха в конкурс на ОИЦ - Търговище на тема :"„Как искам Европейският съюз да промени моя град?”. Учениците нарисуваха няколко рисунки , като от тях подбраха за участие . Децата претвориха мечтите си , за едно по- добро с идеите си място за живеене .Петчленно жури, с председател  проф. Димитър Чолаков, определи най-добрите картини , като освен голямата награда , всички участници ще получат поощрителни награди .
  Преглеждания: 95 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 01.11.2012

  На Димитровден в съседното село Макариополско стартира нов интернет сайт .Адреса на сайта е www. makariopolsko.eu . Интернет сайта е направен от момче с корени от същото село . Засега близо седмица , той все още не е актуализиран . Според сайта , ще има обяви , информация на арендатори , галерия и други  страници .

  Преглеждания: 88 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 31.10.2012

  Над десетина алвановци посетиха тази вечер концерта на Веселин Маринов , който се състоя в Драматичния театър в Търговище ."Един мъж на 50 " е озаглавен и  представен  последния албум на изпълнителя . Публиката стана на крака и запя песента за България в края на концерта  . Присъстващите имаха възможност да си направят снимки с изпълнителя, да купят с автограф дискове и календари на В. Маринов .Отново всички си пожелаха до нови срещи догодина . 

  Преглеждания: 85 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 30.10.2012

  По данни на Автоматичната метеорологична станция в центъра на селото , падналото количество от трите дни с валеж в Алваново е 48,5 литра на квадратен метър . В района на Търговище , количеството валеж в станцията на "Метеоинф" -северозападно от центъра на града е 34,7 литра на кв.метър . И през двата дни в Алваново имаше и изолирани светкавици и гръмотевици . Дъжда не предизвика локални разливи или проблеми в селото . Електрозахранването и водоподаването бе нормално .

  Преглеждания: 86 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 30.10.2012

  Алвановци почистиха тази седмица двора на църквата . Изхвърлени бяха няколко чувала с камъни и стари стъклени бутилки , незнайно защо изхвърлени до стената за запълване вместо пръст . Премахнати бяха и найлоните от покрития иконостас , напълно се подмениха от ЕМУ - Търговище  и ключовете в храма .Според част от хората , възможно е църквата да отвори за Коледните празници . Необходима е и още една бригада за почистване на района  и пренареждане на оградните керемиди .
  Преглеждания: 79 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 27.10.2012

  И макар част от екипа ни да успя да потопи крака във все още топлото + 18 градусово море , смелчаците да го направят се брояха на пръсти . Доста гости и жители на морската столица , прекараха 27 октомври на брега на морето . Започва влошаване на времето то утре и доста ниски температури и валежи ,все още от дъжд . Ще има и северно от планините и силни ветрове . Утре за областта е обявен и код "жълто" , заради силния вятър . 
  Преглеждания: 77 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 27.10.2012

  Един век навърши читалището ни  Макариополско . Празничният концерт започна с презентация за създаването и живота на читалището от 1912 година до днес . Концерта продължи с изпълнения на групи от селото , Буховци и Въбел . Поздравление поднесоха и ученици от училището и деца от детската градина в селото .Имаше и индивидуални изпълнения . Гости на празника бяха кмета на Търговище - д-р Красимир Мирев , Г-н Божидар Митов и други . В края на концирта се подариха подаръци и благодарствени писма от различни институции . Накрая всеки опита от вкусната торта за юбилея , предоставена от сладкарница "Златната рибка ".
  Преглеждания: 124 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 26.10.2012

  Детска литература ще подари интернет читалището "Истина-2011" за вековния юбилей на читалището в Макариополско. Децата са най - ценната читателска аудитория на едно читалище и затова решихме подаряването на детски книжки. Една библиотека винаги има нужда от нещо ново за  тях .Издателите са "Посоки" и "Балон" . 
  Преглеждания: 78 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 25.10.2012

  Проведеното общо отчетно изборно събрание на читалището в Буховци продължи близо два часа . Особенно интересни бяха коментарите и зададените въпроси във връзка със събора и певческата група на селото . Прочетен бе доклада за изминалата година  ,също и на проверителната комисия . Имаше избор на нов Управителен съвет и Проверителна комисия .
  Преглеждания: 82 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 25.10.2012

  Очакванито осветление в църквата вече е факт . Закупените като дарение от ЕМУ -Търговище с управител инж. Таню Танев  осветителни тела , доставиха радост на жители на селото . Предстои в близките дни  да започне основно почистване на храма и поставяне на иконите . Инициативният комитет за възстановяване на църквата , благодари на фирмата , предоставила и монтирала осветлението .
  Преглеждания: 83 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 25.10.2012

  Пенсионерския клуб в Алваново , както и всички подобни в общината ще получат дърва за отопление преди зимния сезон .Ветераните от войните ,също ще имат по 1 кубик безвъзмездно дърва за огрев . В Алваново има един ветеран от войните , според наша информация . С твърдо гориво са снабдени и всички кметства , според информация на общинският сайт .
  Преглеждания: 86 | Добавено от: meteoinf1 | Дата: 25.10.2012

  « 1 2 ... 26 27 28 29 30 ... 49 50 »